Cultuur

De gemeente Rotterdam biedt verschillende ondersteunende regelingen aan inwoners die moeten leven van een minima budget. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende bij ons bekende regelingen voor deelname aan het culturele leven.

Rotterdampas

De Rotterdampas biedt bezitters van de pas toegang tot 750 voordeelacties in en rond Rotterdam. Daarnaast stelt de gemeente Rotterdam een jeugd-tegoed beschikbaar voor Rotterdamse gezinnen met een kleine beurs. Voor kinderen van 4 tot 11 jaar is  €275,- jeugd-tegoed per kind beschikbaar en voor kinderen van 12 tot 18 jaar  €400,-. AOW’ers krijgen €300,- AOW-tegoed per huishouden op hun Rotterdampas.

De Rotterdampas kost € 60,-, maar als je in Rotterdam of een deelnemende gemeente woont, een laag inkomen hebt, studeert of 65-plus bent, dan kan je in aanmerking komen voor een reductietarief.

http://rotterdampas.nl/

Jeugd Vakantiepaspoort

Alle basisschoolkinderen in Rotterdam krijgen het vakantiepaspoort vlak voor de zomervakantie gratis op school. Op vertoon van het vakantiepaspoort krijg je tijdens de zomervakantie bij de deelnemende organisaties fikse korting.

In de zomervakantie is het vakantiepaspoort te koop in de  Rotterdampaswinkel in de Centrale Bibliotheek voor € 4,50. Op vertoon van de Rotterdampas is het Vakantiepaspoort gratis.

http://www.jeugdvakantiepaspoort.nl/

Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen met lessen op kunst en cultuurgebied. Er kan een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage waarbij de richtlijn € 450 per kind  per cursusjaar is. Bekijk de voorwaarden voor aanmelden op de site.

https://www.jeugdcultuurfonds.nl/over/