Baby-uitzet

De gemeente Rotterdam biedt verschillende ondersteunende regelingen aan inwoners die moeten leven van een minima budget. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende bij ons bekende regelingen voor mensen die een baby verwachten.

Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen helpt (aanstaande) ouders die op financieel gebied moeite hebben met het verzamelen van de babyuitzet. Zij bieden 2 pakketten aan ter ondersteuning. Het eerste deel van het pakket bevat kleding in de maat 50/56 en 62/68, verzorgingsproducten, speelgoed, en beddengoed. In het tweede deel van het pakket zit kleding in de maten 74/80 en 86/92.

De pakketten worden alleen via een verwijzing van een (hulpverlenende) instanties verstrekt. U kunt hierbij denken aan Voedselbank, verloskundigen of kraamzorgorganisaties. Hulpverlenende instanties vragen het babystartpakket aan via een ingevulde verwijsbrief.

http://www.stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/aanstaande-ouders/

Slimme boefjes

De StartKid is een babystartpakket met gebruikte spullen van mooie kwaliteit. De StartKid is bedoeld voor ouders die op moeite hebben met het verzamelen van de babyuitzet. Dat kan zijn om financiële redenen, maar dat kan ook om een andere reden zijn, zoals bijvoorbeeld psychische problemen, tienermoederschap, echtscheiding, tijdelijk verblijf in een Blijf van mijn Lijf huis, een vluchtelingenstatus, beperking of ziekte. Uiteraard kun je de StartKid voor jezelf bestellen, maar je kunt ‘m ook bestellen voor iemand die je kent en die een steuntje in de rug hard kan gebruiken.

Kun je de eigen bijdrage van € 17,50 voor de StartKid niet betalen, maar kun je wel een StartKid gebruiken? Vraag dan een hulpverlener of zorgprofessional bestelformulier B – aanvraag door hulpverlener voor je in te vullen en te verzenden. Dan ontvang je de StartKid (incl. verzendkosten) gratis.

https://slimmeboefjes.nl/

Fiom Hendrik Pierson Fonds

De Stichting FIOM Hendrik Pierson Fonds zet zich in voor alleenstaande ouders en hun kinderen. De stichting werkt samen met Stichting Babyspullen en MamaLoes Babysjop. De alleenstaande ouder ontvangt twee Baby Startpakketten, die de belangrijkste spullen bevatten voor de verzorging van het kindje. Daarnaast krijgt de ouder een cadeaubon ter waarde van 200 euro van MamaLoes Babysjop, voor het bijbestellen van nog eventueel ontbrekende artikelen.

Aanvragen kunnen alleen gedaan worden door maatschappelijke organisaties die hulp bieden aan alleenstaande ouders. Voor de overige voorwaarden kunt u terecht op de website.

http://www.fiomhendrikpiersonfonds.nl/

Gemeente Rotterdam

Als u zwanger of net bevallen bent van uw eerste kind kan de gemeente u geld lenen voor de spullen die nodig zijn. Alleen Rotterdammers met een laag inkomen kunnen voor deze kosten een aanvraag doen. Via een   inkomensconsulent van de gemeente kunt u kijken of u in aanmerking komt voor uw aanvraag voor bijzonder bijstand. Let op, het betreft hier een lening en geen gift.

https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/bijzondere-bijstand/