Ornithos Bewind

Welkom bij Ornithos Bewind. Op deze pagina vindt u meer informatie over ons bedrijf, onze diensten en over bewindvoering in het algemeen.

Waarom bewind soms nodig is

Wanneer het voor een bepaalde periode, of zelfs voor altijd, niet meer mogelijk is om zorg te dragen voor de financiële huishouding, dan is het mogelijk om via de kantonrechter (beschermings)bewind aan te vragen. Hiervoor moet wel een aanwijsbare noodzaak zijn, zoals het hebben van een ziekte of een verstandelijke of psychiatrische beperking. Een verklaring van een deskundige (bijvoorbeeld een psychiater of specialist) is dan wel gewenst. Is er geen deskundigenverklaring, dan moet door middel van andere bewijsstukken aangetoond kunnen worden dat onderbewindstelling gewenst of zelfs noodzakelijk is.

Eenmaal onder bewind gelden er voor zowel de bewindvoerder als voor de onder bewind gesteld bepaalde verplichtingen. In de regel geldt het bewind voor een periode van vijf jaar, waarna het bewind door de kantonrechter wordt geëvalueerd. Beëindiging van het bewind kan dus ook alleen maar via tussenkomst van de kantonrechter.

Wie zijn wij en wat doen wij voor onze klanten?

Bent u bij Ornithos onder bewind gesteld, dan zetten wij ons in om uw financiële situatie en administratie zo snel mogelijk op orde te brengen. Als bewindvoerder is het onze taak om zorg te dragen voor uw vermogen. Dat betekent dat wij moeten zorgen dat het juiste inkomen wordt ontvangen. Van dat inkomen moeten alle vast lasten worden betaald, zoals huur, energie, water en een ziektekostenverzekering.

Momenteel is er geen wachtlijst voor het aanmelden van nieuwe klanten.